Login

Zaboravih zaporku

UNDER MELODY
Poll

Koji OS koristite na mobitelu (smartphoneu)?

 
 
 
 
 

Rezultati

Zagreb
Vrijeme
CURRENT MOON
Latest topics
» 15 najpoznatijih slika duhova
by Neptun uto tra 30, 2013 2:45 pm

» Dječak 'na nebu' upoznao sestru za koju nije ni znao
by Neptun uto tra 30, 2013 2:30 pm

» Upoznajte dijete koje u detalje zna opisati svoj prosli zivot!
by Neptun uto tra 30, 2013 2:22 pm

» Mačak koji predviđa smrt
by Neptun uto tra 30, 2013 2:18 pm

» Kakav to stvor baulja kanalizacijom?
by Neptun uto tra 30, 2013 2:13 pm

Keywords

stitch  lilo  


Pentagram

Go down

Pentagram

Postaj by Mato on sub lis 23, 2010 1:30 pmPentagram

Od pamtivijeka pa sve do današnjih dana jedan mistični simbol ima neprekinutu konstantu trajanja i ponavljanja. Riječ je o PENTAGRAMU. Geometrijski gledano, Pentagram je najjednostavnije petokraka zvijezda čiji krakovi zatvaraju pravilni krug. Kroz povijest zvali su ga Pentalpha, Goblinov križ, Vještičje stopalo, -avolova zvijezda...

Najraniji zapisi o Pentagramu potječu iz 3.500. godine pr.Kr. iz Mezopotamije. Poznavali su ga u Egiptu, klanjali su mu se stari Druidi, štovali su ga Hebreji i njihov veliki kralj Solomon. Prvi su ga kršćani smatrali simbolom Krista, Alfe i Omege, odnosno početka i svršetka. Srednjovjekovni alkemičari, vitezovi Templari, te svi okultni redovi, upotrebljavali su petokraku zvijezdu kao alegoriju za suštinu stvari, peti element, vatreni eter ili sveti duh.

U novijoj povijesti, petokraka zvijezda ima značajno mjesto u ikonografiji i simbolizmu snage i moći, najvećih svjetskih sila (SAD, Kina, Kuba, Sjeverna Koreja i SSSR). Velikani čovječanstva u povijesti poput Pitagore i Michelangella, zadivljeni magijskom snagom Pentagrama, veličaju ga kao simbol duhovnog vjenčanja i spajanja duha i duše te savršenim ključem za objašnjenje čovjeka i njegovog postojanja. Zašto?

Astrološki gledano, postoji 5 planeta povezanih s Pentagramom: Jupiter, Mars, Merkur, Saturn i Venera. Numerolozi su jedinstvenog stajališta o mnogostrukosti okultnog značenja broja 5. Broj pet nalazi se u sredini svih devet brojeva, produkt je zbroja brojeva 2+3, što predstavlja spoj muškog i ženskog principa, a daje apsolutno savršenstvo. Broj pet određuje čovjeka: 5 ljudskih osjetila, 5 prstiju na ruci i nozi, 5 kostiju šake, 5 izdanaka tijela (glava, ruke noge), 5 kostiju lubanje, 5 Kristovih rana na križu, 5 molitvi - klanjanja dnevno kod muslimana, 5 vrhova četverostrane piramide, 5 svjetskih velesila, Čovjek u svome životu prolazi 5 životnih dobi: rođenje, adolescencija, zrela dob, starost, smrt. Postoji i 5 samoglasnika (a, e, i, o, u), čiji skup čini vječnog i nepromjenjivog Boga: IEOUA = JEHOVA.

Pentagram simbolizira sveprisutnost četiriju elemenata - vatra, voda, zrak, zemlja - koji nastaju iz petoga - eter, i tvore makrokozmos i mikrokozmos.

VATRA - volja, hrabrost, djelovanje / glava /
ZRAK - intelekt, umjetnost / pluća /
VODA - emocije, intuicija / probavni sustav /
ETER - DUH - sve u jednom

Praktična primjena Pentagrama
Osim spoznajno, simbol Pentagram ima i svoju praktičnu primjenu. Iz vremena kralja Solomona poznat je mali i veliki OBRED PENTAGRAMA. Uporni tragatelji na putu mističnog i okultnog koriste ga kao sredstvo zaštite osoba i prostora od negativnih energija ili kao pouzdanu tehniku spiritualnog samorazvoja. Kroz znanje Pentagrama, možete dokučiti tajnu TETRAGRAMATONA. Obred Pentagram otkriva osobnu nutrinu pojedinca i jedan je od ispravnih putova samospoznaje. Inicijant uz vodstvo učitelja uči kako se pravilno izvodi ritual Pentagram. Inicijacija se sastoji od učenja Kabalistčkog križa, velikog rituala Pentagrama te osnove rada s Elementima. Veliki ritual Pentagrama u sebi sadrži i učenje invokacija, rad s arkanđelima i primjenu osnovna četiri elementa. Osim prirodnih sklonosti ka okultnom i mističnom, poželjno je da inicijant posjeduje određeno predznanje iz područja ezoterije. Pravilnim izvođenjem rituala Pentagrama, osoba koja ga izvodi pročišćuje sebe i prostor u kojem ga radi. Naučeno znanje moguće je odraditi i za drugu osobu, odnosno, i na drugi prostor. Ritual Pentagram moguće je raditi fizički na osobe i/ili prostor i mentalno te mu je osnovna zadaća da ČISTI I ZAŠTIĆUJE OD NEGATIVNIH ENERGIJA. Ukoliko osjetite potrebu za osobnom zaštitom a uz to i svoga prostora, ili neodoljiv zov zvijezde petokrake kao spiritualne tehnike samorazvoja, obratite nam se da zajedno prodremo u tajnu vječnost. Le Olam Amen.

Ivana i Bobo - Slobodan Kolić

____________________________________
Opera, the fastest and most secure web browser
avatar
Mato

Spol : Male
Broj postova : 1522
Bodovi : 64303
Preporuke : 41
Rođendan : 08.09.1988
Registriran/a od : 08.10.2009
Godina : 30

Korisnički profil http://www.e-zabava.tk

[Vrh] Go down

Re: Pentagram

Postaj by daria on ned lis 24, 2010 2:14 pm

:smilie_op_009:
avatar
daria
Administrator
Administrator

Spol : Female
Broj postova : 242
Bodovi : 54742
Preporuke : 4
Rođendan : 15.10.1988
Registriran/a od : 11.10.2009
Godina : 30
Lokacija : Sv. Martin na Muri

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.