e-Zabava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Login

Zaboravih zaporku

UNDER MELODY
15 najpoznatijih slika duhova 6ns21j
15 najpoznatijih slika duhova 27663141
Poll

Koji OS koristite na mobitelu (smartphoneu)?

 
 
 
 
 

Rezultati

Zagreb
Vrijeme
CURRENT MOON
Latest topics
» 15 najpoznatijih slika duhova
by Neptun uto tra 30, 2013 2:45 pm

» Dječak 'na nebu' upoznao sestru za koju nije ni znao
by Neptun uto tra 30, 2013 2:30 pm

» Upoznajte dijete koje u detalje zna opisati svoj prosli zivot!
by Neptun uto tra 30, 2013 2:22 pm

» Mačak koji predviđa smrt
by Neptun uto tra 30, 2013 2:18 pm

» Kakav to stvor baulja kanalizacijom?
by Neptun uto tra 30, 2013 2:13 pm

Keywords

lilo  stitch  


15 najpoznatijih slika duhova

2 posters

Go down

15 najpoznatijih slika duhova Empty 15 najpoznatijih slika duhova

Postaj by Mato uto oľu 15, 2011 5:27 pm

Preuzeto sa: CE-4 foruma

Neke od ovih fotografija veoma su stare, a službeno nitko nikada nije objasnio kako je na njima došlo do pojave 'duhova'. Predstavljamo 15 najpoznatijih duhova iz povijesti, a vama prepuštamo odluku hoćete li u njih vjerovati ili ne...

15 najpoznatijih slika duhova 79660

Fotografija poznata kao 'The Brown Lady' izazvala je brojne polemike. Vjeruje se kako je na njoj prikazana Lady Dorothy Townshend, supruga Charlesa Townshenda, vikonta od Raynhama. Supružnici Townshend živjeli su u mjestu Raynham Hall u Norfolku u Engleskoj početkom 18. stoljeća. Prema glasinama Dorothy je prije udaje za Charlesa bila ljubavnica Lorda Whartona. Charles je svoju suprugu optuživao za prijevaru. Dorothy je umrla 1726. godine. No godinama se pričalo kako su njezina smrt i pogreb bili samo obmana te da je Charles svoju suprugu zaključao u zabačen dio kuće gdje je umrla mnogo godina kasnije.

15 najpoznatijih slika duhova 79661

Slabo je vidljiva figura čovjeka koji sjedi na stolcu u lijevom kutu fotografije. Njegova glava, okovratnik i desna ruka na naslonu stolca jasno su vidljivi. Vjeruje se da je to duh Lorda Combermerea, britanskog zapovjednika konjice s početka 19. stoljeća. Lorda je 1891. godine pregazila kočija.

15 najpoznatijih slika duhova 79662

Na skupnoj fotografiji pilota, iza jednog od njih vidljivo je lice drugog čovjeka. Vjeruje se kako je to duh Freddyja Jacksona, zrakoplovnog mehaničara, koji je dva dana prije snimanja ove fotografije poginuo kada ga je slučajno zahvatio propeler zrakoplova. Na dan snimanja fotografije održan je njegov pogreb. Članovi postrojbe svi su redom na obrisima prepoznali Freddyja. Vjeruju kako je on želio biti na skupnoj fotografiji.

15 najpoznatijih slika duhova 79663

Velečasni Ralph Hardy, umirovljeni svećenik iz mjesta White Rock u britanskoj Kolumbiji, snimio je ovu fotografiju 1966. godine. Namjeravao je snimiti elegantno spiralno stubište u jednom dijelu Nacionalnog muzeja u Greenwichu. Nakon razvijanja ustanovio je kako je snimio i koprenastu figuru osobe koja se penje stubištem i s obe ruke se čvrsto drži za ogradu. Fotografiju i negativ proučavali su brojni stručnjaci koji su zaključili kako nije krivotvorena. To je stubište i prije bilo povezivano s duhovima. S vremena na vrijeme svjedoci su tvrdili kako su baš pokraj tog stubišta vidjeli neobjašnjive figure, a nekoliko njih tvrdilo je da su čuli korake.

15 najpoznatijih slika duhova 79664

Mabel Chinnery je 1959. godine sa suprugom otišla na groblje svojoj majci. Odlučila je snimiti supruga koji ju je sam čekao u automobilu. Nakon što su razvili fotografije supružnici su se nemalo iznenadili kada su na stražnjem sjedištu ugledali Mabelinu majku.

15 najpoznatijih slika duhova 79665

Terry Ike Clanton snimio je svog prijatelja na groblju Boothill. Namjerno je snimao u crno-bijeloj tehnici jer je želio stvoriti autentičnost 1880. godine. Nakon što je razvio film iznenadio se kada je na fotografiji iza prijatelja ugledao figuru mršavog čovjeka s tamnim šeširom. Po njegovoj visini je izgledalo kako je čovjek ili bez nogu ili izvire iz zemlje.

15 najpoznatijih slika duhova 79666

19. studenog 1995. godine u požaru je izgorjela vijećnica u mjestu Shorpshire u Engleskoj. Mnoštvo okupljenih mještana promatralo je kako plamen guta građevinu iz 1905. godine. Tony O'Rahilly snimio je fotografiju s druge strane ulice. Na fotografiji se vidi djevojčica koja stoji na ulazu. Nitko od okupljenih mještana ili vatrogasaca nije vidio tu djevojčicu za vrijeme požara. Prema jednoj od legendi, 1677. godine u požaru je izgorjelo mnogo starih drvenih kuća. Taj je požar, dodirnuvši krov svijećom, slučajno izazvala djevojčica koja se zvala Jane Churm. Mnogi vjeruju da njezin duh uvijek posjećuje to područje.

15 najpoznatijih slika duhova 79667

Ovu su fotografiju snimili članovi Društva istraživača duhova tijekom istrage na groblju Banchelor nedaleko od Chicaga, 10. kolovoza 1991. godine. Malo, napušteno, groblje poznato je kao mjesto kojeg opsjedaju duhovi. Više od stotinu osoba tvrdilo je kako su na tom mjestu vidjeli prikaze ili čuli neobjašnjive zvukove. Članovi Društva snimili su brojne fotografije, a na jednoj od njih, nakon razvijanja pojavila se žena koja izgleda usamljeno i sjedi na jednoj od grobnica.

15 najpoznatijih slika duhova 79668

James Courtney i Michael Meehan, članovi posade tankera Watertown, u prosincu 1924. godine, čistili su skladište kada su se ugušili u zaostalim naftnim plinovima. U skladu s običajima tih vremena njihova su tijela bačena u more. Sljedećeg je dana jedan od članova posade prijavio kako je u moru, iza broda, vidio njihova lica. Nekoliko dana poslije isto su izjavili i drugi članovovi posade. Kada su stigli u New Orleans kapetan Keith Tracy prijavio je poslodavcu neobjašnjive pojave. On mu je rekao neka pokuša fotografirati lica u moru. Do kraja sljedećeg putovanja kapetan je neprestano nosio fotoaparat. Lica su se ponovno pojavila, a Tracy je snimio šest fotografija. Nakon razvijanja na jednoj od njih zaista su bila lica poginulih mornara. Negativ i fotografije predani su istražiteljima. Nakon što se na brodu promjenila posada više nitko nije prijavio da je vidio lica u moru.

15 najpoznatijih slika duhova 79669

Neobična legenda prati cestu južno od San Antonia u Texasu. Na križanju ceste i željezničke pruge, barem prema priči, dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo nekoliko djece. Na tom se mjestu navodno pojavljuju njihovi duhovi koji uzbrdo preko pruge guraju uništeni automobil. Fotografiju je snimila djevojčica koja je jednom prilikom tuda prolazila s roditeljima.

15 najpoznatijih slika duhova 79670

Ovu je fotografiju 1963. godine snimio velečasni K.F. Lord u crkvi Newby u Sjevernom Yorkshiru u Engleskoj. Fotografija je izazvala brojne polemike upravo zbog svoje jasnoće. Mrtvačko lice i način na koje gleda u objektiv podsjećaju baš na poziranje. Zato je fotografija dugo smatrana krivotvorinom. Ipak su poslije stručnjaci tvrdili da je autentična.

15 najpoznatijih slika duhova 79671

Gospođa Andrews bila je na grobu kćeri Joyce, koja je umrla kad joj je bilo 17 godina. Za vrijeme snimanja nije primjetila ništa neobično, no kad je razvila fotografiju na njoj je bilo vidljivo malo dijete koje sjedi na grobnici. Autentičnost fotografije gospođe Andrews također je dovedena u pitanje, no ona je tvrdila kako u blizini nije bilo nikakve male djece te da dijete na slici nikada prije nije vidjela. Naglasila je kako ne vjeruje da je to duh njezine kćeri.

15 najpoznatijih slika duhova 79672

1982. godine fotograf Chris Brackley snimio je unutrašnjost londonske crkve. Nije mu bilo ni na kraj pameti da će na slici biti još nešto. Nakon razvijanja na jednom od balkona bio je lik nepoznate žene. Brackley je tvrdio kako je u trenutku fotografiranja s njim u crkvi bilo samo još troje ljudi te kako nijedno od njih nije bilo na balkonu.

15 najpoznatijih slika duhova 79673

Prema riječima Brada Steigera u trenutku snimanja ove fotografije u crkvi je bila samo jedna osoba koja nije stajala na mjestu na kojem se na fotografiji vidi čovjek. Kako je osoba na slici sva u crnom, postoje teorije kako se radi o prikazi nekog svećenika.

15 najpoznatijih slika duhova 79674

Svoju baku snimila je 1997. godine Denise Russell. Bila je šokirana kada se na fotografiji godinama nakon razvijanja pojavio i njezin djed.

____________________________________
Opera, the fastest and most secure web browser
Mato
Mato

Spol : Male
Broj postova : 1522
Bodovi : 74103
Preporuke : 41
Rođendan : 08.09.1988
Registriran/a od : 08.10.2009
Godina : 33

http://www.e-zabava.tk

[Vrh] Go down

15 najpoznatijih slika duhova Empty Re: 15 najpoznatijih slika duhova

Postaj by Neptun uto tra 30, 2013 2:45 pm

Za večinu ovih fotografija bi rekao da su lažne, ali inače vjerujem u duhove.
Kao što sam već u jednom od svojih prethodno napisanih postova napisao, duhovi su duše nekih osoba koje ne žele otiči u duhovni svijet(tamo gdje i pripadaju)nego su vezane za određeni prostor ili osobu na zemlji(ili zbog ljubavi ili zbog mržnje).
Njihovi duhovni vodiči im pomažu da prihvate smrt i da se vrate u duhovni svijet, što će se kad-tad i dogoditi, pa nekad i za nekoliko stotina godina, ali hoće i zato ni za jedno mjesto koje trenutno smatramo ukletim zbog duhova ne bi smo smjeli to isto smatrati i u budučnosti jer ne znamo da li je taj duh se već zaputio u onaj svijet.Prema tome, ni jedno mjesto koje je ukleto zbog duhova neće vječno biti takvo jer ću duhovi kad-tad otiči tamo gdje im je i mjesto.
Neptun
Neptun

Spol : Male
Broj postova : 21
Bodovi : 30744
Preporuke : 3
Rođendan : 07.07.1991
Registriran/a od : 28.04.2013
Godina : 30

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.