e-Zabava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Login

Zaboravih zaporku

UNDER MELODY
BackTrack 3 - razbijanje bežičnih mreža s WEP enkripcijom 6ns21j
BackTrack 3 - razbijanje bežičnih mreža s WEP enkripcijom 27663141
Poll

Koji OS koristite na mobitelu (smartphoneu)?

 
 
 
 
 

Rezultati

Zagreb
Vrijeme
CURRENT MOON
Latest topics
» 15 najpoznatijih slika duhova
by Neptun uto tra 30, 2013 2:45 pm

» Dječak 'na nebu' upoznao sestru za koju nije ni znao
by Neptun uto tra 30, 2013 2:30 pm

» Upoznajte dijete koje u detalje zna opisati svoj prosli zivot!
by Neptun uto tra 30, 2013 2:22 pm

» Mačak koji predviđa smrt
by Neptun uto tra 30, 2013 2:18 pm

» Kakav to stvor baulja kanalizacijom?
by Neptun uto tra 30, 2013 2:13 pm

Keywords

stitch  lilo  


BackTrack 3 - razbijanje bežičnih mreža s WEP enkripcijom

Go down

BackTrack 3 - razbijanje bežičnih mreža s WEP enkripcijom Empty BackTrack 3 - razbijanje bežičnih mreža s WEP enkripcijom

Postaj by Mato uto sij 04, 2011 6:39 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ako još ne znate da je WEP enkripcija za vašu bežičnu mrežu prošlost te da biste trebali što prije preći na WPA (ili bolje WPA2) enkripciju, ovaj tutorial će vas sigurno u to uvjeriti. Ovaj članak će vas korak po korak provesti kroz crackiranje WEP mreže tako da jalovost WEP enkripcije možete isprobati na vlastitoj koži. Pogledajte kako je to u biti jednostavno...

S velikim znanjem dolazi velika odgovornost. Zato ovo što ćete sada naučiti koristite isključivo na vlastitim mrežama i poštedite svoje susjede visokih računa. Uostalom, čak je i hrvatski flat-rate već neko vrijeme relativno jeftin...

Ovaj postupak nije ništa novo. WEP enkripcija razbijena je još 2001. godine. Proguglajte malo i naći ćete desetke članaka koji pričaju o istoj stvari. Ono što je pomalo iznenađujuće činjenica je da s danas dostupnim i besplatnim alatima svatko imalo informatički pismen može probiti WEP zaštitu za jako malo novaca.

Što vam treba?

ko već niste upućeni u svijet mrežne sigurnosti, gotovo je sigurno da nemate potreban hardver. Evo što je potrebno:
Prvo i osnovno - kompatibilna bežična kartica. U obzir dolaze samo one koje podržavaju injekciju paketa (packet injection). Ovakve kartice dostupne su u svim dućanima s računalnom opremom, treba samo malo proguglati...
BackTrack 3 Live CD. Backtrack je Linux distribucija posvećena mrežnoj sigurnosti. Kopiju ove distribucije bez problema možete naći na internetu. Možete probati i Backtrack 4 ali tamo je proces nešto drugačiji a i ovaj provjereno radi. Sve što trebate učini jest ISO koji ste skinuli spržiti na CD, podesiti vaše računalo da se diže s CD-a i resetirati ga s CD-om u čitaču.
Obližnja mreža s WEP zaštitom. Preporučeno je da ima jak signal i da ju dosta ljudi koristi i uključuje se i isključuje. Što se mreža više koristi dok prikupljate podatke, imate veće izglede za uspjeh.
Strpljenje sa komandnom linijom. Ako niste upoznati s Linuxom, ovo će vam možda biti najteži dio posla. Ovaj proces ima deset koraka koji zahtijevaju utipkavanje dugih nerazumljivih naredbi u terminal i dosta strpljenja dok vaša kartica ne prikupi dovoljno podataka za razbijanje šifre. Poslovica glasi: "Dobre stvari daju se onima koji čekaju."


Postupak

Da bi crackirali WEP morate pokrenuti Konsole, Backtrackovu ugrađenu aplikaciju za komandnu liniju. Nalazi se u alatnoj traci u lijevom kutu. Drugi gumb s desna. A sada, komande!

Za početak izvršite ovu naredbu kako bi dobili popis lokalnih mrežnih sučelja:

Kod:
airmon-ng

Naša se zove ra0. Vaša bi mogla biti drukčija. Zapišite si to na papir i od sada u svakoj naredbi "(sučelje)" zamijenite s vlastitom oznakom.

Izvršite iduće naredbe. Na slici vidite izlazne podatke koje smo mi dobili.

Kod:
airmon-ng stop (sučelje)
ifconfig (sučelje) down
macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 (sučelje)
airmon-ng start (sučelje)

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ako niste dobili iste izlazne podatke, vaša kartica najvjerojatnije neće raditi. Ako su isti, uspješno ste izmijenili MAC adresu svog sučelja u 00:11:22:33:44:55.

Vrijeme je da odaberete mrežu. Izvršite:

Kod:
airodump-ng

ako bi dobili popis bežičnih mreža koje vaš okružuju. Kada vidite onu koja vas zanima (SVOJU!), pritisnite Ctrl + C kako bi zaustavili listu. Označite red s mrežom koja vas zanima i zapišite dvije stvari: njezin BSSID i kanal (channel - u stupcu "CH") kao što vidite na slici dolje. Naravno, mreža koju želite razbiti mora imati WEP enkripciju (u stupcu "ENC") a ne WPA ili bilo što drugo

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kao što smo već rekli, koristite Ctrl+C kako bi zaustavili listu. Kada ste ju odabrali, kopirajte ju u clipboard jer će vam trebati za komande koje je sada potrebno izvršiti.

Ovom komandom nadziremo odabranu mrežu i podatke spremamo u datoteku. Izvršite:

Kod:
airodump-ng -c (kanal) -w (ime datoteke) --bssid (bssid) (sučelje)

S tim da je (kanal) kanal vaše mreže, a (bssid) je BSSID koji ste malo prije kopirali u clipboard. Za pejstanje koristite kombinaciju Shift+Insert. Unesite ime mreže za (ime datoteke). Na slici je "yoyo", ime naše mreže čiju zaštitu razbijamo.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kod:
aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 -e (essid) (interface)

Izlazni podaci izgledat će kao ovi u donjoj slici. Taj prozor pustite na miru i otvorite novi Konsole. U njega unesite ovu naredbu:

Kod:
aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 -e (essid) (sučelje)

ESSID je SSID routera koji napadate, u našem slučaju "yoyo". Željeni rezultat ove naredbe je poruka "Association successful" sa smajlićem. Ako ju ne dobijete, vaša je mreža sigurna od napada. :P

[You must be registered and logged in to see this image.]

Još malo. Vrijeme je za:

Kod:
aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (sučelje)

Ovom naredbom stvaramo promet kako bi prikupili što više podataka i uvelike ubrzali razbijanje mreže. Nakon par minuta, prozor koji ste ostavili otvoren počet će se ludom brzinom puniti sa čitaj/piši (read/write) paketima. Moglo bi se desiti da je mreža koju napadate preopterećena tako da vjerojatno nećete moći surfati netom dok ovo radite. Sada bi mogli razmisliti o tome da malo odete na zrak jer slijedi čekanje koje, ovisno o količini prometa na mreži, može biti prilično dugo. Morate čekati da se prikupi dovoljno podataka kako bi bilo moguće izvršiti crackiranje. Pratite broj u stupcu "#Data" i čekajte da se popne na barem 10 000. Na donjoj slici je tek na 854.

Ovisno o snazi vaše mreže (naša je na slici slaba na -32, premda je router bio u istoj sobi kao i kartica), ovaj postupak bi mogao potrajati. Obavezno čekajte da se "#Data" popne iznad 10 000 jer crack u suprotnom neće raditi.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Slijedi trenutak istine. Kad ste prikupili dovoljno podataka, pokrenite treći Konsole i izvršite iduću naredbu kako bi izvukli šifru iz podataka koje ste prikupili:

Kod:
aircrack-ng -b (bssid) (ime datoteke-01.cap)

Ime datoteke trebalo bi biti ono koje ste unijeli za "(ime datoteke)". U suprotnom pogledajte u svoj Home direktorij, to je datoteka sa .cap ekstenzijom.

Ako niste prikupili dovoljno podataka, aircrack neće uspjeti i reći će vam da probate ponovno s više podataka. Ako uspije, izgledat će ovako:

[You must be registered and logged in to see this image.]

WEP ključ pojavit će se pored natpisa "KEY FOUND."

Kako bi se ulogirali u mrežu, iz ključa izbacite dvotočke.

Izvor: [You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

____________________________________
[You must be registered and logged in to see this link.]
Mato
Mato

Spol : Male
Broj postova : 1522
Bodovi : 74093
Preporuke : 41
Rođendan : 08.09.1988
Registriran/a od : 08.10.2009
Godina : 33

http://www.e-zabava.tk

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.